Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vliegtuig blaast pannen van dak in Steenokkerzeel

Vliegtuig blaast pannen van dak in Steenokkerzeel

Een vliegtuig heeft vannacht de nodige schade aangericht aan een woning in Steenokkerzeel. Door de turbulentie van een overvliegend vliegtuig werd een aanzienlijk deel van de dakpannen weggeblazen.

De feiten speelden zich af in een woning langs de Van Frachenlaan. De getroffen woning ligt in het verlengde van de noordelijke start- en landingsbaan op de luchthaven van Zaventem. De Brandweerzone Vlaams-Brabant West trommelde een klimteam op omdat het plaatsen van een afdekzeil, in afwachting van de herstelling, noodzakelijk was. De bewoonster van de woning merkte er opvallend weinig van. "Door een slaappilletje sliep ik als een roos. Ik had een geluid gehoord, maar dacht dat het om wagens ging", aldus Roza Stevens. "Toen mijn dochter belde en ik de deur opende, stond de brandweerwagen voor mijn deur."

Bij het incident vielen geen gewonden, maar werd wel de nodige schade aan de woning van Roza en haar buur aangericht. "Onze dakpannen zijn vastgenageld, maar zelfs die komen soms los. Nu valt de schade aan mijn dak zelf mee, maar de dakgoot is opnieuw beschadigd", zegt buurman Jerry Casier. "De dakpannen vlogen tot aan de overkant van de straat. Gelukkig gebeurde het 's nachts, want overdag is hier veel doorgaand verkeer en een school vlakbij. Het zijn toch onveilige toestanden."

Foto: Brandweerzone Vlaams-Brabant West.