Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VOKA: “Snelle en structurele oplossing nodig voor Skeyes”

VOKA: “Snelle en structurele oplossing nodig voor Skeyes”

VOKA Vlaams-Brabant maakt zich zorgen over de aanhoudende acties van luchtverkeersleiders bij Skeyes. Vannacht bleef het luchtruim gesloten van middernacht tot en met zes uur, wat gevolgen heeft voor zo’n 50 vluchten vandaag.

Het luchtruim bleef dicht afgelopen nacht omdat een supervisor zich kort voor zijn dienst ziek meldde. “Er was geen tijd meer om een vervanger te zoeken, waardoor het luchtruim voor enkele uren dicht ging,” zegt Skeyes.

Ook de komende dagen wordt er hinder verwacht. Zo schrapt Brussels Airlines een tiental vluchten uit de planning voor donderdag. Andere vluchten lopen vertragingen op van meer dan twee uur.

Veel jobs op het spel

VOKA Vlaams-Brabant is die acties beu en vraagt een snelle en structurele oplossing. “We roepen op tot bewustzijn, redelijkheid en een constructieve houding van de vakbonden,” zegt algemeen directeur Peter van Biesbroeck.

VOKA vreest vooral voor banenverlies als de stabiliteit niet snel terugkeert. “De acties hebben niet alleen directe gevolgen voor bedrijven op de luchthaven, maar ook bedrijven die afhankelijk zijn van de luchthaven,” besluit Van Biesbroeck.