Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voorbeschouwing: Eppegem staat scherp voor match tegen Wetteren

Voorbeschouwing: Eppegem staat scherp voor match tegen Wetteren

Voetbalploeg KFC Eppegem staat sinds vorig weekend samen met drie andere ploegen aan kop in de derde amateurklasse A. Eén van die ploegen is Wetteren, de tegenstander van komende zondag. Dat wordt een pittige wedstrijd.

 

Derde amateurklasser Eppegem weet dat het zondag geen makkelijke klus wordt tegen Wetteren. De Oost-Vlamingen stonden negen speeldagen aan de leiding, tot Eppegem vorig weekend over Wetteren heen sprong en hen zo de eerste periodetitel afsnoepte. “Wetteren zal naar ons komen met het gevoel dat zij de periodetitel hadden moeten winnen, dus dat wordt pittig,” aldus Stef Vandevelde, trainer van KFC Eppegem.

Keuzes
Eppegem is nu één van de vier ploegen die bovenaan het klassement prijken, maar blijft met beide voeten op de grond. De voorbije periode was niet makkelijk met nieuwe trainer Stef Vandevelde. Hij moest keuzes maken, waardoor sommige gevestigde waarden binnen de ploeg meermaals op de bank belandden. “Dat was frustrerend,” zegt speler Glenn Breugelmans, “maar je moet die keuzes accepteren.”

Die keuzes blijken hun vruchten af te werpen. Na tien speeldagen heeft de Eppegem zeven overwinningen op zak. Eppegem staat scherp voor de wedstrijd van komende zondag.