liedekerke.png

Voorbeschouwing: Liedekerke rekent op Desaegher voor match tegen Diest

vrij 25 okt 2019

In de eerste provinciale van het voetbal ontvangt Liedekerke dit weekend Diest. Liedekerke staat zesde in de stand, Diest staat op de tweede plaats. Bij Liedekerke rekenen ze dan ook op hun sterkhouder Steve Desaegher. Op zijn 38ste is de Dilbekenaar nog steeds dé diepe spits bij uitstek van het team. In zijn zesde seizoen bij Liedekerke staat de teller van Desaegher op 101 doelpunten. Met die doelpunten leidde de goaltjesdief zijn ploeg de afgelopen seizoen steeds naar de top 3.

Vorig seizoen bereikte het team van Winderickx het doel met de derde plaats en een bijbehorend ticket voor de eindronde. Dit seizoen moet Liedekerke na acht speeldagen tevreden zijn met de zesde plaats. “Er zijn wat nieuwe spelers bij gekomen en we zijn nog wat zoekende,” aldus aanvaller van Liedekerke Steve Desaegher. “We proberen nu zeker de top 5 te halen.”

Na twee verloren thuiswedstrijden op rij hoopt Liedekerke zondag de punten opnieuw thuis te houden. Tegenstander Diest bouwde dit seizoen echter een sterke uitreputatie op. De tweede in de stand liet op verplaatsing nog maar twee punten liggen. “We weten dat dit een sterke ploeg is met sterke aanvallers,” aldus Desaegher.

Zondagavond krijg je in RINGtv Sport een verslag van de wedstrijd.