Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voormalige brouwerij in centrum Itterbeek wordt wooncampus

Voormalige brouwerij in centrum Itterbeek wordt wooncampus

De voormalige brouwerij-mouterij Draaibomken in het centrum van de Dilbeekse deelgemeente Itterbeek wordt omgevormd tot een wooncampus voor mensen met een mentale beperking. Het zal deel gaan uitmaken van vzw De Poel uit Schepdaal, dat sinds vorige maand eigenaar is van het gebouw.

Vzw De Poel staat wel eerst voor stevige verbouwingswerken. Zo vraagt de omvorming van het pand naar een nieuwe wooncampus een grondige herinrichting van de huidige binnenruimtes. De buitenkant van de oude brouwerij-mouterij, gelegen naast de kerk in Itterbeek, kreeg in het verleden al een opknapbeurt. De renovatiewerken zullen ten vroegste klaar zijn in de zomer van 2024.

“In dit gebouw zullen we de uitbreiding van onze dienstverlening kunnen realiseren waarbij we nog meer mensen kunnen ondersteunen met een kwalitatieve woon- en zorgondersteuning”, zegt Isabel Van Obergen, algemeen directeur van vzw De Poel.

Voor de verdere plannen gaat vzw De Poel in gesprek met de buurt en de gemeente Dilbeek. “Zo hopen we positief bij te dragen aan het regionale gemeenschapsleven”, aldus Van Obergen.