Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vorig jaar bijna 700 baby’s geboren in ziekenhuis van Halle

Vorig jaar bijna 700 baby’s geboren in ziekenhuis van Halle

Vorig jaar werden in het Halse ziekenhuis AZ Sint-Maria 687 baby’s geboren. Dat zijn er 39 meer dan een jaar ervoor. “Ook voor 2023 verwachten we een toename, want de materniteit wordt momenteel grondig vernieuwd”, klinkt het bij het ziekenhuis.

In het Halse ziekenhuis zagen het voorbije jaar 354 jongens het levenslicht en 333 meisjes. “Bij de meisjes is Camille de populairste voornaam. Of de populariteit van de gelijknamige zangeres (daar voor iets tussenzit, weten we natuurlijk niet met zekerheid”, klinkt het bij het AZ Sint-Maria. “De top-3 bij de meisjes wordt vervolledigd door Emma en Noor. Bij de jongens is Eden de populairste jongensnaam. Liam krijgt zilver, Noah het brons.”

Het ziekenhuis verwacht ook in 2023 een toename van het aantal geboortes. De materniteit ondergaat momenteel een metamorfose. “De dienst wordt aangepast aan de nieuwste zorginzichten en de wensen van de ouders vandaag. De renovatie zal ongetwijfeld ook meer jonge ouders naar het AZ Sint-Maria in Halle lokken”, klinkt het.