Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wagen brandt helemaal uit: drie woningen en geparkeerde wagen lopen schade op

Wagen brandt helemaal uit: drie woningen en geparkeerde wagen lopen schade op

In Diegem is in de nacht van donderdag op vrijdag een voertuig uitgebrand. Drie woningen en ook een tweede geparkeerde wagen raakten beschadigd. Niemand raakte gewond. Het parket van Halle-Vilvoorde laat weten dat de brand werd aangestoken.

De brandweer werd iets na middernacht opgeroepen. “In de Eugeen Vander Aastraat had een Peugeot Partner vuur gevat”, bevestigt woordvoerster Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. “Het voertuig brandde volledig uit. Door de grote hitte was er ook schade aan drie woningen en een vlakbij geparkeerd voertuig.”

De woning waar de wagen stond, raakte beschadigd aan onder meer de dakgoot en de rolluik. "De betreffende inwoners moesten niet geëvacueerd worden. Ze werden wel gevraagd om even in hun tuin te blijven. Het pand is ook nog bewoonbaar", zegt korpschef Erik Bassleer van de politiezone VIMA. "Een vlakbij geparkeerd voertuig liep schade op door de hitte aan de voorzijde. Het gaat vooral om lakschade en de dimlichten waren gesmolten door de hitte.”

De schade aan de twee andere woningen bleef beperkt. Het parket Halle-Vilvoorde laat intussen weten dat de brand wel degelijk werd aangestoken. "Het onderzoek loopt verder", aldus woordvoerster Sabine Lievens.