Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wagen vliegt uit bocht op afrit E40: bestuurder overlijdt ter plaatse

Wagen vliegt uit bocht op afrit E40: bestuurder overlijdt ter plaatse

Op de afrit van de E40 in Kraainem is vanmiddag een dodelijk ongeval gebeurd. Een voertuig miste er om een nog onduidelijke reden zijn bocht en reed vol in op de vangrail. De bestuurder werd uit het voertuig geslingerd en overleed ter plaatse.

Het ongeval vond iets na 12u30 plaats. Een bestuurder die met zijn voertuig op de E40 richting Luik reed, nam in Kraainem de afrit richting Woluwedal. Even verderop vloog hij om een nog onduidelijke reden uit de bocht, ramde de vangrail en een betonnen afboording van de weg. Voor de man kon geen hulp meer baten. Het gaat om een zestiger uit Anderlecht. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een verkeersdeskundige aangesteld.

"Het slachtofffer droeg geen gordel en reed volgens de verkeersdeskundige ongeveer 100 kilometer per uur waar hij 50 mocht", verklaart Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde. "Hij heeft de bocht gemist, is uit het voertuig geslingerd en overleed ter plaatse. Het voertuig wordt nog verder onderzocht op eventuele technische problemen."

Volgens de Federale Politie werd ook nog rekening gehouden met het feit dat er mogelijk nog een tweede inzittende in het voertuig zat. Er werd gezocht met een speurhond in de struiken en ook de RAGO-helikopter werd ingezet maar voorlopig zonder resultaat. De afrit van de E40 in Kraainem was door het ongeval urenlang afgesloten.