Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wat doet uw gemeente met uw belastinggeld? KRAAINEM

Wat doet uw gemeente met uw belastinggeld? KRAAINEM

Bij het begin van een nieuwe bestuursperiode moet elke gemeente een meerjarenplan uitwerken. In zo’n plan staat wat de gemeentebesturen de volgende 6 jaar willen realiseren en hoe ze dat gaan betalen. Nu hun huiswerk klaar is, zoomt RINGtv.be in op elk van de 35 gemeenten van onze regio. Wat heeft de meerderheid van Kraainem-Unie en Lijst Burgemeester in Kraainem op de planning gezet tussen nu en 2025? En wat denkt de oppositie van die beleidskeuzes?

Inhaalbeweging

In Kraainem gaat de hoofdbrok van het budget de komende jaren naar de weginfrastructuur. “Alles samen gaat het om 4,2 miljoen euro”, legt burgemeester Bertrand Waucquez (Kraainem-Unie) uit. “Nog eens 2,7 miljoen gaat naar de verbetering van ons voetpadennetwerk en 1,2 miljoen naar fietsinfrastructuur. We moeten op dat vlak dringend een inhaalbeweging doen. Dat blijken volgens onze bevolkingsenquête ook de Kraainemnaren te vinden.” Ook de uitbreiding van basisschool De Klimboom staat op de planning. Die school barst al een tijdje uit haar voegen. Voor de uitbreiding is 5 miljoen euro voorzien.

Défi+MR+Ind: “Nieuw gemeentehuis is wel noodzaak”

Oppositielijst Défi+MR+Ind. is ontgoocheld dat er geen geld wordt uitgetrokken voor een nieuw gemeentehuis. “Het huidige voldoet al lang niet meer aan de huidige normen, noch voor het personeel, noch voor onze inwoners”, vindt Arnold d’Oreye de Lantremange (Défi). “We snappen niet waarom de meerderheid hier geen prioriteit van wil maken.” Verder stelt de oppositie zich vragen bij de verhoging van de schuld. “Die zou stijgen van 8 naar 12 miljoen. Dat vinden we niet verantwoord.”