Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

We zullen zorgen voor een nieuwe editie van de cross in Kester, zegt Doomst

We zullen zorgen voor een nieuwe editie van de cross in Kester, zegt Doomst

Al sinds 1974 zakken motorcrossliefhebbers één keer per jaar af naar de Kesterheide in Gooik. Maar de editie van het voorbije weekend was misschien wel de laatste. Alhoewel. De gemeente Gooik werkt aan een oplossing. Volgens burgemeester Doomst komt er volgend jaar zeker een nieuwe editie.

Gooik overweegt om Natuurpunt te onteigenen. Natuurpunt is eigenaar van een deel van het gebied en wil niet dat de motorcross nog langer georganiseerd wordt in natuurgebied. Maar omdat een onteigeningsprocedure kan leiden tot een jarenlange juridische strijd, wordt er ook gewerkt aan een tussentijdse oplossing. “We kregen een parcours voorgesteld enkele kilometers verder hier in Gooik. Ook daar werd vroeger motorcross gereden. Dat is een mogelijkheid. Maar de Kesterheide die wegvalt, blijft natuurlijk een drama”, verduidelijkt organisator René De Boeck.

Ook de gemeente Gooik is voor het behoud van de cross. “Het kan niet zijn dat één vereniging duizenden mensen gaat gijzelen. Dit is niet evenwichtig. En vanuit een gemeentebestuur dat met alle belangen moet rekening houden zullen wij er alles aan doen om volgend jaar voor een 51ste editie te zorgen”, aldus Doomst.