kester_wedstrijd.jpg

Omwonenden nieuwe locatie motorcross Kester starten petitie

maa 15 feb 2016

Zo’n 35 omwonenden van de nieuwe site waar de motorcross van Kester zal georganiseerd worden, zijn een petitie gestart. Ze willen dat AMC De Toekomst uit Dworp een nieuwe locatie zoekt.

Toen een deel van het motorcrossterrein werd verkocht aan Natuurpunt kreeg de organiserende club AMC De Toekomst Dworp nog 4 jaar de tijd om uit te kijken naar een nieuwe site. Het bestuur van de club zocht en vond een nieuw terrein op de hoek van de Berghomstraat en de Daalstraat. De nieuwe locatie is een weide van ongeveer 7 ha en is gelegen op zo'n 300 meter van de vroegere omloop. Daar zal op 18 september één van de vier wedstrijden georganiseerd van het Belgisch Kampioenschap Motorcross Inters.

Maar dat zien een aantal buurtbewoners liever niet gebeuren. “We benadrukken dat we op geen enkel moment werden betrokken bij de keuze van deze nieuwe locatie. Wij vragen ons af of AMC Dworp voldoende inspanningen heeft geleverd om zijn hobby in hun thuishaven Dworp te beoefenen”, stellen de ondertekenaars van de petitie.

De buurtbewoners vinden het behoud van rust en natuur op de Kesterheide een prioriteit en dus kan volgens hen een evenement als de motorcross hier ook moeilijk georganiseerd worden. Ze hopen dat het mooie landelijke Kester zich in de toekomst kan profileren door inspanningen te leveren naar stiltegebieden en een verminderde Co2-uitstoot. Naburige gemeenten leveren immers dezelfde inspanningen en worden hierbij ondersteund door het gemeentebestuur en het Natuureducatiefcentrum van Paddenbroek.

De petitie werd ook verstuurd naar de milieuraad en het gemeentebestuur.