Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Weg van Gorzen nog altijd niet toegankelijk

Weg van Gorzen nog altijd niet toegankelijk

De Weg van Gorzen, het wandelpad dat Tervuren met Sterrebeek verbindt en door het Sterea-golfproject loopt, is nog altijd niet toegankelijk. Dat terwijl het in augustus 2016 officieel werd ingewandeld.

De drukkingsgroep Sterrebeek 2000 is boos omdat er nog altijd niet kan gewandeld worden op de Weg van Gorzen. Het wandelpad - dwars door het golfterrein op de voormalige hippodroom – moest normaal in de zomer van 2017 opengesteld worden, maar een hek verhindert vandaag nog altijd de doorgang. Sterrebeek gaat daarom zaterdag actie voeren aan de toegang van het pad.

Sterea zit verveeld met de zaak, maar betreurt ook tegelijk de protestactie van Sterrebeek 2000. Volgens Sterea moeten er juridisch nog enkele zaken opgehelderd worden voor het wandelpad open kan. Daarnaast moet ook de gemeente Zaventem nog een landbouwstreek van zo’n honderdtal meter. Door beide zaken loopt de opening vertraging op.

Sterea benadrukt aan RINGtv dat het pad zeker open zal zijn tegen 21 oktober. Die dag houdt de plaatselijke wandelclub namelijk haar jaarlijkse wandeling en wil daarbij de Weg van Gorzen in het parcours betrekken.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.