Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Weinig nieuwe trajectcontroles in onze regio

 

Weinig nieuwe trajectcontroles in onze regio

Dit jaar komen er in onze provincie amper twee nieuwe trajectcontroles bij. In onze regio is dat het geval op de gewestweg N495 tussen Geraardsbergen, Galmaarden en Herne. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van Vlaams fractievoorzitter voor CD&V, Peter Van Rompuy, aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Uit onderzoek blijkt dat het aantal snelheidsovertredingen ter hoogte van trajectcontroles daalt met 78 procent en het aantal ongevallen met 15 tot zelfs 30 procent daalt. Peter Van Rompuy vindt het dan ook jammer dat er dit jaar maar één nieuwe trajectcontrole in Halle-Vilvoorde bijkomt. Die komt op de gewestweg N495 die Geraardsbergen via Galmaarden met Herne verbindt. “Vorig jaar kwamen er zelfs geen trajectcontroles bij en dat is veel te weinig. Van de 46 trajectcontroles op Vlaams-Brabants grondgebied zijn er ondertussen 43 technisch wel klaar voor gebruik. Dat is dan weer wel een goede zaak”, meent Van Rompuy.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.