Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werfdiefstal bij wegenwerken leidt mogelijk tot onveilige start schooljaar

Werfdiefstal bij wegenwerken leidt mogelijk tot onveilige start schooljaar

Bij werken in Kapelle-op-den-Bos werden begin vorige week rioolkolken, leidingen van Proximus en bekabeling van de verkeerslichten gestolen. De werken lopen daardoor vertraging op en de Kuiermansstraat zal een week langer afgesloten zijn. Vrachtverkeer dat door die straat moet, dreigt nu tussen de schoolgaande jeugd terecht te komen.

De gemeente Kapelle-op-den-Bos vermoedt dat het de dieven vooral om het koper in de kabels en ijzer te doen was. Normaal moesten de werken klaar zijn tegen de eerste schooldag. De Kuiermansstraat zal door de diefstal een week langer afgesloten blijven, dat terwijl de straat belangrijk is om zwaar vrachtverkeer uit de schoolomgevingen te houden. De gemeente vreest dan ook dat het vrachtverkeer enkele dagen tussen de scholieren zal moeten laveren.

Daarom geldt in de Oudstrijdersstraat een tijdelijk parkeerverbod, waardoor de straat breder wordt. Ook de scholen en Eternit, waar veel van de vrachtwagens naartoe rijden, werden op de hoogte gebracht. Als alles volgens plan verloopt, zal de Kuiermansstraat op 7 september opnieuw opengesteld worden voor het verkeer.