Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken in Beersel veroorzaken lange files

Werken in Beersel veroorzaken lange files

Sinds gisteren worden op de Ring rond Brussel ter hoogte van Beersel nieuwe geluidsschermen geplaatst. Die veroorzaken al voor de tweede dag op rij lange files op de buitenring. Gisteren waren er wachttijden tot twee uur, vandaag wordt niet veel beterschap verwacht. Ook de secundaire wegen rondom Beersel slibben helemaal dicht.

Gisteren was het nagenoeg een hele dag aanschuiven vanaf Anderlecht tot aan de werken in Beersel. Tijdens de spitsuren was het zelfs file vanaf Sint-Stevens-Woluwe waardoor het tot bijna twee uur aanschuiven was. Ook vandaag is het al de hele dag stapvoets verkeer. Momenteel staat er één uur file vanaf Dilbeek.

Daardoor zoeken automobilisten een alternatief, waardoor ook de secundaire wegen verzadigd raken, waaronder de Bergensesteenweg. Het verkeer doet er daar momenteel een uur over om van in Sint-Pieters-Leeuw tot in Halle te raken. Wie via het Erasmusziekenhuis wil rijden, moet ook een tijdlang aanschuiven. Het is vanop de afrit aanschuiven tot aan de rotonde. De werken in Beersel zullen zo'n drie maanden duren.