Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken Woluwedal herstarten in april

Werken Woluwedal herstarten in april

De werken aan het Woluwedal in Sint-Stevens-Woluwe en Kraainem kunnen opnieuw starten. De Werkvennootschap heeft namelijk een nieuwe aannemer gevonden, die in april moet beginnen. In het najaar van 2020 moeten de werken klaar zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De werken aan het Woluwedal zijn in 2015 gestart, maar al snel doken er technische complicaties op en discussies tussen de aannemer van de werken en Agentschap Wegen en Verkeer, dat de werken toen nog coördineerde. Daardoor duurde eerste fase van de werken veel langer dan verwacht.

Intussen maken de werken deel uit van de werken aan de ring rond Brussel, waardoor De Werkvennootschap de leiding in handen heeft. Die heeft nu een nieuwe aannemer gevonden die de tweede fase in april kan opstarten. De werken duren 19 maanden. Dat is lang, zeker als je weet dat de werken al vier jaar duren en de buurt al zeker twee jaar ervan hinder ondervinden. Daarom stelt De Werkvennootschap een bereikbaarheidsadviseur waar de buurt bij terecht kan.

Tijdens de tweede fase worden de kruispunten aan het Woluwedal afgewerkt en wordt de fietstunnel onder de Leuvensesteenweg aangelegd. De omleiding, die in de zomer in voege treedt, zal net als vorige keer langs twee keerpunten verlopen, weg van de kruispunten.