Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Werknemers Aviapartner worden slecht behandeld na aanslagen"

"Werknemers Aviapartner worden slecht behandeld na aanslagen"

Vakbondssecretaris Bjorn Vanden Eynde (ACV Transcom) is niet te spreken over de wijze waarop afhandelaar Aviapartner momenteel de werknemers behandelt die ze sinds de aanslagen op Brussels Airport inzet in andere regionale luchthavens. Aviapartner komt volgens de vakbondsman eerder gemaakte afspraken niet na.

"Er bestaan akkoorden dat mensen die tijdelijk worden ingezet in een andere luchthaven een dagvergoeding krijgen van 50 euro en dat hun shift al begint te tellen vanaf het ogenblik dat zij in Brussel of thuis vertrekken. Aviapartner weigert dat op dit ogenblik echter te doen. Er zijn bovendien klachten over de hotels waar deze mensen verblijven en er worden problemen gemaakt rond het nemen pauzes. Het is bij gebrek aan georganiseerd vervoer ook niet steeds volledig uit vrije wil dat werknemers overuren draaien en soms zelfs dubbele shiften doen", aldus Vanden Eynde.

De vakbondsman eist een correcte behandeling van deze werknemers. "Ze hebben door de aanslagen een trauma meegemaakt en verdienen niet dat ze thans op een dergelijke wijze behandeld worden door een afhandelaar die financieel het onderste uit de kan wil halen". Hij tilt vooral zwaar aan het niet betalen van de dagvergoeding en het niet tellen van de werkuren vanaf het ogenblik dat men vertrekt. "We hebben gisteren hierover al een uur samengezeten met de directie van Aviapartner. Maandag wordt hierover opnieuw vergaderd", aldus Vanden Eynde.