Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werkstraffen voor gewapende overval op bedrijf in Machelen

Werkstraffen voor gewapende overval op bedrijf in Machelen

Vijf mannen zijn door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot werkstraffen voor een overval op een Machels bedrijf. Twee beklaagden die niet kwamen opdagen, werden bij verstek veroordeeld tot 3 jaar effectief.

De vijf drongen, gewapend en gemaskerd, in december 2017 binnen bij een bedrijf dat parfum, eten en rookwaren levert aan vliegtuigmaatschappijen. Ze knevelden twee aanwezige werknemers en gingen aan de haal met een lading producten. De politie vond kort na de feiten de bestelwagen terug waarmee de buit was vervoerd. In een ander voertuig dat even verderop werd aangetroffen, troffen de speurders de gsm en enkele papieren van een voormalig werknemer van het bedrijf in Machelen. De politie kon uiteindelijk vijf verdachten identificeren, vooral op basis van een doorgedreven telefonieonderzoek.

Op het proces gaf de ex-werknemer en een tweede beklaagde toe dat ze de overval hadden gepleegd. Beide mannen kregen daarvoor vandaag de maximumwerkstraf van 300 uur opgelegd. Een derde beklaagde kreeg een lichtere werkstraf. Twee andere verdachten stuurden hun kat naar de rechtbank. Ze werden bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar.