Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werkzaamheden station Liedekerke gaan deze zomer versnelling hoger

Werkzaamheden station Liedekerke gaan deze zomer versnelling hoger

Infrabel start deze zomer in Liedekerke 3 nieuwe werven aan het station. Er wordt werk gemaakt van een nieuw trappenhuis, de spoorwegberm wordt verhoogd en de ruwbouw voor een nieuwe autotunnel wordt afgewerkt.

Sinds maandag is de voetgangerstunnel onder de sporen afgesloten. Op deze locatie bouwt Infrabel een nieuw trappenhuis. Op die manier zal de onderdoorgang langs de zijde van Liedekerke via trappen bereikbaar zijn vanaf de nieuwe gewestweg. Voetgangers zullen dus voorlopig een ommetje moeten maken.

Voorts wordt de spoorwegberm verhoogd voor de vernieuwde en verhoogde perrons. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt een deel van de aangrenzende parking in beslag genomen.

Tot slot zal Infrabel de tunnel voor het autoverkeer verder uitgraven. De ruwbouw zal in september afgewerkt worden door het agentschap Wegen en Verkeer. (simulatie: Wegen en Verkeer)

Gratis inlichtingennummer voor buurtbewoners

Begin deze maand kregen de buurtbewoners een brief met alle informatie. Wie bijkomende info wil kan terecht op het gratis telefoonnummer 0800/55.00. Mailen kan ook naar info.projecten@infrabel.be