Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Westvaartdijk Grimbergen krijgt nieuwe kade en fietspad

Westvaartdijk Grimbergen krijgt nieuwe kade en fietspad

Er is eindelijk een oplossing voor de Westvaartdijk in Grimbergen. De verbindingsweg en kade langs het kanaal tussen Brussel, Vilvoorde en de Verbrande Brug in Grimbergen zal nu door de Vlaamse overheid worden beheerd. Zo komt er onder meer een nieuwe kade en een nieuw fietspad tussen de Verbrande Brug en Brussel.

De Westvaartdijk in Grimbergen is al jarenlang in slechte staat door het vele zware verkeer dat er rijdt. Omdat er ook geen riolering met waterslikkers is, blijven het water en modder ook op de baan liggen. De heraanleg is met andere woorden broodnodig. Ze werd lang geblokkeerd omdat de weg maar liefst vier beheerders had. Nu de Vlaamse Overheid bevoegd wordt en de centen op tafel legt, komt er alsnog een oplossing.
 
'Er komt langs het ganse traject een fietspad, gescheiden van de rijweg. Dat betekent dat de zwakke weggebruiker het ganse traject van aan Brussel tot de Verbrande Brug op een veilige manier kan fietsen of afstappen,' zegt de Grimbergse burgemeester Marleen Mertens. 'Er zijn trouwens vele miljoenen nodig om alles heraan te leggen en wij zijn heel blij dat het op tafel gelegd wordt door Vlaanderen via Waterwegen en Zeekanaal.'
 
Meer hierover, vanavond in het nieuws van RINGtv.