Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Winkelruimte wordt omgetoverd tot airsoftterrein: “Meteen ook oplossing voor leegstand”

Winkelruimte wordt omgetoverd tot airsoftterrein: “Meteen ook oplossing voor leegstand”

Wie kickt op actie en adrenaline, die bezoekt - als het van het overlegcomité weer mag tenminste - binnenkort best eens het nieuwe indoor airsoftterrein in Halle. Airsoft lijkt wat op paintball, maar dan zonder de verf. Twee twintigers hebben de voormalige winkelruimte van tuinwinkel Vandiest helemaal zelf omgetoverd tot airsoftparadijs.

Vergeet schieten op je Playstation of computer. Binnenkort kan je in een oude leegstaande winkel airsoft spelen. Twee twintigers, Jordi Van Dansen en Jordan Tavares, hebben de ruimte ingericht met alles wat ze konden vinden. Dat deden ze omdat ze een nieuwe uitdaging zochten en omdat ze Halle een beetje saai beginnen te vinden.

“In de ruimte vind je werfzakken, een politiewagen uit de tijd van de Bende van Nijvel, decors van De Munt in Brussel, binnenkort ook een schuif af, noem maar op”, zegt Jordi Van Densen van CQB Halle. “We willen Halle opnieuw een stukje aantrekkelijker maken voor de jeugd. Ik voel dat mijn vrienden meer en meer richting Brussel trekken. Ik vind dat we in Halle ook leuke dingen moeten kunnen organiseren voor de jeugd.”

Met het airsoftterrein is er ook meteen een stukje leegstand in Halle weggewerkt. Wie zelf eens wil komen schieten, betaalt tussen 10 en 30 euro voor een sessie van vijf uur. CBQ Halle hoopt op 1 mei te kunnen openen.