Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wordt Beste Juniorkok Glenn Verhasselt ook Eerste Kok van België?

Wordt Beste Juniorkok Glenn Verhasselt ook Eerste Kok van België?

Wordt Glenn Verhasselt van Sir Kwinten in Lennik, de eerste winnaar van onze kookwedstrijd Beste Junior Kok in 2011, straks uitgeroepen tot 'Eerste Kok van België 2016'? Verhasselt is alvast één van de vijf finalisten.

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar een wedstrijd waarbij ze op zoek gaat naar de eerste kok van het land. De vijf finalisten zijn ondertussen geselecteerd. Eén van hen is Glenn Verhasselt, op dit moment de chef van 'Sir Kiwnten' in Lennik. Hij zal het op 5 oktober moeten opnemen tegen Fabian Bail, chef van ‘Paul de Pierre’ in Etikhove, Cédric Gourdin, chef van ‘La Ferme de Grambais’ in Nijvel, Wim Van Hecke, sous-chef van ‘Fleur de Lin’ in Zele) en Ignace Wattenberge, sous-chef van hostellerie ‘L’Esco’ in Wetteren). 

Dat Glenn Verhassel een groot talent is in de keuken, weten onze kijkers natuurlijk al veel langer. Hij won met verve de eerste editie van onze Junior Kokwedstrijd, in 2011. Het is nu de vraag of Glenn ook nationaal kan uitblinken. De Prijs Prosper Montagné staat hoog aangeschreven in de culinaire wereld. Jean-Pierre Bruneau van sterrenrestaurant ‘Bruneau’ is ambassadeur
van deze 63ste editie. Peter Goossens, provoost van de Keukenchefs, zal de de technische jury samenstellen.