Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wordt Sander Loones opvolger van Bart De Wever?

Wordt Sander Loones opvolger van Bart De Wever?

N-VA-voorzitter Bart De Wever schuift Dilbekenaar Sander Loones expliciet naar voor als zijn opvolger. De Wever deed dat in een gesprek met de nieuwswebsite Newsmonkey. Loones is de rijzende ster binnen N-VA. Hij werd nog maar net verkozen tot ondervoorzitter van de partij. Hij zetelt op dit moment in het Europees parlement.

Sander Loones, een 35-jarige jurist, is nog niet echt bekend bij het grote publiek. Maar dat zou wel eens snel kunnen veranderen. De West-Vlaming die ondertussen in Dilbeek woont, is aan het uitgroeien tot één van de kopstukken van zijn partij, N-VA. Niemand minder dan voorzitter Bart De Wever zelf tipt hem in een gesprek met Newsmonkey als zijn opvolger. 'Ik zie iemand verschijnen waarvan ik denk, dat zou hem kunnen zijn. Dat zou hem échte kunnen zijn.'

Achter de schermen heeft Loones al een hele tijd zijn strepen verdiend. Hij was hoofd van de studiedienst, zat de jongste jaren in de leiding van de partij en zou een echte vertrouweling zijn van Bart De Wever. Het was dus geen verrassing dat hij onlangs tot nieuwe ondervoorzitter van de partij werd verkozen. Hij volgde in die positie Ben Weyts uit Beersel op, die nu minister is in de Vlaamse regering. Maar als het van De Wever afhangt, stopt de opmars van Loones dus pas op het hoogste schavot: het voorzitterschap.