Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zaventems taxibedrijf trekt naar rechtbank tegen Uber

Zaventems taxibedrijf trekt naar rechtbank tegen Uber

De oorlog tussen de taxibedrijven en Uber breidt zich uit naar Zaventem. Eén van de taxibedrijven op de luchthaven heeft alvast bij de Nederlandstalige rechtbank van koophandel in Brussel een vordering tot staking ingediend tegen Uber.

Uber biedt goedkope taxidiensten aan via een smartphone-applicatie maar dreigt op die manier de taxisector te ontwrichten. Het is zeer populair omwille van de lage tarieven.   Uber kan die aanbieden omdat het werkt met particulieren en niet met chauffeurs.

Enkele weken geleden al werd duidelijk dat Uber ook ritten aanbiedt vanop de luchthaven van Zaventem. En dat mag niet. Enkel officiële taxidiensten met een vergunning mogen er opereren.

Autolux, één van de taxibedrijven op Zaventem, heeft alvast bij de Nederlandstalige rechtbank van koophandel een vordering tot staking ingediend tegen Uber. Dat meldt vandaag de krant L’Echo. Het bedrijf is naar eigen zeggen niet tegen concurrentie maar wil wel dat iedereen de regelgeving respecteert.

RINGtv polst in het nieuws vanavond bij verschillende taxibedrijven op Zaventem naar hun mening over de komst van Uber naar Zaventem.