pyromaan.png

Zware straf voor Kampenhoutse pyromaan

woe 13 maa 2019

Een 20-jarige pyromaan uit Kampenhout is veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor een reeks brandstichtingen. Samen met een kompaan uit Temse sloeg hij vorig jaar op zo’n twintig plaatsen toe. Het duo moet ook fikse schadevergoedingen betalen.

De man uit Kampenhout en zijn kompaan hadden het vooral op chalets, tuinhuizen en speeltuigen gemunt. Tussen augustus en oktober van vorig jaar hebben ze een twintigtal keer brand gesticht, waaronder ook aan de petanqueclub in Kampenhout. Daar werd een chalet in brand gestoken. Opvallend, het duo koos altijd plekken dichtbij huis uit, zodat ze brand op de voet konden volgen.

De jongeman uit Kampenhout is nu veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met uitstel. Zijn kompaan krijgt 30 maanden met uitstel. Bij hun brandstichtingen vielen geen gewonden, maar werd wel heel wat schade aangericht. De schadevergoedingen die de twee moeten betalen zijn dan ook niet mals. Samengeteld lopen ze op tot 100.000 euro. Ongeveer de helft daarvan is voor de gemeente Temse.