Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zwembad Hofstade sluit de deuren

Zwembad Hofstade sluit de deuren

Het zwembad langs de Tervuursesteenweg in Hofstade (Zemst) sluit op 1 januari 2019 de deuren. Dat hebben Sport Vlaanderen en de gemeente Zemst beslist. De noodzakelijke renovatiekosten lopen te hoog op. Er wordt tevens een studie opgestart voor de mogelijke bouw van een nieuw zwembad op het domein, dat Sport Vlaanderen in Hofstade uitbaat en dat zich aan de overkant van de weg bevindt.

Uit een studie bleek dat er de komende jaren ongeveer 2,5 miljoen euro zou moeten geïnvesteerd worden om het zwembad aan te passen aan de moderne eisen inzake comfort en veiligheid. Dat zijn volgens Sport Vlaanderen onverantwoorde kosten. Volgens Bram Luyten, centrumverantwoordelijke van Sport Vlaanderen Hofstade, zal er in overleg met andere sportfederaties worden nagegaan hoe het zwembad in de toekomst kan gebruikt worden voor andere sporten.

Er werd tevens een studie opgestart naar de haalbaarheid om een nieuw zwembad te bouwen op het domein in de omgeving van het oude openluchtzwembad. Sport Vlaanderen gaat intussen samen met de gemeente op zoek naar alternatieve zweminfrastructuur voor de 14 clubs en 22 scholen die nu gebruik maken van het zwembad. Er wordt voor hen daarnaast ook een alternatief sportprogramma uitgewerkt. Het domein biedt immers nog tal van andere mogelijkheden om aan sport te doen zoals watersportactiviteiten, hoogtouwenparcours, de sport- en gymhal. Voor het zwembadpersoneel wordt binnen Sport Vlaanderen een andere job gezocht.