zwembad_ternat2.jpg

Nog geen oplossing voor Ternatse zwemverenigingen

woe 16 sep 2015

De Ternatse zwemverenigingen betreuren dat er voor hen nog geen alternatief werd uitgewerkt voor de duur van de werkzaamheden aan het zwembad in Ternat. 

In september 2016 gaat het verouderde sportcentrum van Ternat, met polyvalente zaal en zwembad, een jaar lang dicht voor grondige renovatiewerkzaamheden. (Lees ook: 'Sportcentrum en zwembad Ternat een jaar lang dicht') Voor de sportclubs zal de gemeente een tijdelijk sporthal neerpoten op de hockeyterreinen van de Green Devils aan de Vitseroelstraat. (Bekijk de reportage: ‘Ternat voorziet tijdelijk sporthal aan Vitseroelstraat’)

Maar voor de clubs die gebruik maken van het zwembad is er blijkbaar nog geen oplossing. Dinsdag werden onder meer de verenigingen De Waterrat, de Dolfijnen, de Gezinsbond, DAIS en KVLV uitgenodigd door de Ternatse sportdienst. “Volgens de uitnodiging zouden ons daar concrete voorstellen worden besproken maar helaas werd er  ons enkel verteld dat er nog steeds moet onderhandeld worden met de zwembaden uit de buurt”, zegt Bart Hinneman van De Waterrat Ternat.

Toen de werkzaamheden bekend werden gemaakt had Ternat de zwemclubs gevraagd om zelf geen contacten te leggen met de omliggende zwembaden maar om hun voorkeuren en organisatorische details over te maken aan de sportdienst. Die zou dan zelf op zoek zou gaan naar alternatieven in de buurt. “Zoals het er nu voorstaat zullen een aantal clubs wellicht noodgedwongen een jaartje of langer op non-actief gaan bij gebrek aan zwembadwater. Er zijn immers bijna geen vrije uren meer in de omgeving”, besluit Bart Hinneman van De Waterrat.