afhandelaar_swissport2.jpg

Onderwijs en beroepssector starten opleiding ‘behandelaar’ in Vilvoorde

woe 23 sep 2015

In Vilvoorde kunnen leerlingen in het secundair beroepsonderwijs voortaan een opleiding ‘behandelaar luchtvracht en bagage’ volgen. 

Vorig jaar telde Brussels Airport bijna 22 miljoen passagiers en werden er 455.000 ton goederen verwerkt. Maar in ons land was er geen enkele instelling die de opleiding voor de ‘behandelaar’ organiseerde. Die staat onder meer in voor de begeleiding van passagiers op de luchthaven. Hij moet er ook voor zorgen dat alle reiskoffers en pakjes correct en tijdig op hun bestemming raken.

Voor het eerst wordt er nu opleiding georganiseerd in het Centrum Leren en Werken van het gemeenschapsonderwijs (GO!) in Vilvoorde. De school werkt hiervoor samen met bedrijven in de luchthavenregio. De leerlingen volgen de opleiding dus deels op school en deels op de werkvloer. “Een mooi voorbeeld van duaal leren”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. “Dit is een nieuwe manier van werken. Leerlingen worden daarbij deeltijds tewerkgesteld met een zogenaamde beroepsinleving-overeenkomst. Met deze studierichting vergroten we op een positieve manier de kansen op werk voor jongeren in het deeltijds onderwijs”, aldus nog Crevits.