grimmeren_campuswemmel.jpg

Wemmelse studenten leren grimmeren voor Halloweentocht in plantentuin: “Sommigen zijn er verbazend goed in”

din 24 okt

Dit weekend verzorgen studenten van Campus Wemmel de grimage tijdens de Halloweentocht in Plantentuin Meise. Ze zullen er tijdens de tocht ook mensen op allerlei manieren doen schrikken. Een serieuze klus dus voor deze leerlingen. Wij gingen vandaag al eens polsen hoe het zit met de voorbereidingen.

De studenten verzorgden vorig jaar ook al de grimage tijdens de Halloweentocht. Dat was zo’n succes dat zowel de plantentuin als de leerlingen zelf vroegen om het avontuur dit jaar opnieuw te doen. De leerlingen zijn volop aan het leren grimmeren. “Ik vind dat superleuk om te doen, ook omdat ik zelf naar Halloweentochten ga sinds ik klein ben”, zegt vijfdejaarsstudente Luna Verhoeven. “Ik ga zelf ook schrik hebben, maar ik hoop vooral dat ik veel plezier maak. Ik heb er alvast veel zin in.”

De lat ligt hoog. Want deze Halloween-opdracht staat op punten. “Het is een praktijkles voor de studnten”, zegt leerkracht Onthaal & Recreatie Dorien Broothaers. “Sommige studenten zijn beter in het grimeren zelf, anderen blinken uit in het figureren. Het moet er realistisch en eng uitzien. Ik moet zeggen dat sommige studenten daar echt goed in slagen.”