kinderdagverblijf_strombeek.jpg

Kinderdagverblijf Koning Lo ontruimd na rookontwikkeling

woe 15 nov

Kinderdagverblijf Koning Lo in Strombeek-Bever (Grimbergen) is woensdagvoormiddag ontruimd als gevolg van rookontwikkeling in de keuken. Er raakte niemand gewond.

Een medewerker van kinderdagverblijf Koning Lo van vzw 3Wplus merkte rond 10 uur rookontwikkeling op. Die kwam vanuit de keuken, daar had de microgolfoven kortsluiting gemaakt.

“De coördinator, de vier begeleiders en de logistiek medewerkers zijn meteen overgegaan tot de evacuatie van de negentien aanwezige baby’s en peuters”, zegt Nele Macharis, teamleider Kinderopvang bij 3Wplus. “De ontruiming van de kindjes verliep vlot. Ze werden overgebracht naar het achtergelegen bedrijf Van Marcke, dat is onze voorziene evacuatieplek bij incidenten. Er is niemand gewond geraakt."

Intussen waren de hulpdiensten verwittigd. De brandweer en de politie waren snel ter plaatse. “De situatie was snel onder controle. Onze medewerkers hadden de microgolfoven en de oven al uitgeschakeld voor ze naar buiten gingen. De keuken is ook voorzien van een brandwerende deur”, weet Macharis.

“De rookontwikkeling zorgde voor een sterke geurhinder. Daarom hebben we samen met de hulpdiensten beslist om het kinderdagverblijf vandaag nog niet te openen. We hebben meteen alle ouders verwittigd. Morgen zal het kinderdagverblijf weer open zijn."