Motorrijder in levensgevaar na frontale botsing

zat 28 okt

Op de Heirbaan in Merchtem zijn een motorrijder en een wagen zaterdagmiddag frontaal op mekaar ingereden. De motorrijder was in levensgevaar, maar kon door de toegesnelde hulpdiensten ter plaatse worden gestabiliseerd en is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Het parket Halle-Vilvoorde stelde een verkeersdeskundige aan.

Zaterdagmiddag deed zich op de Heirbaan in Merchtem een zwaar ongeval voor. “Volgens de eerste vaststellingen zouden twee automobilisten een oplegger zijn voorbijgereden”, zegt politiecommissaris Fred Scrayen van de zone AMOW.  “Op dat moment kwam er een motorrijder aangereden. Die reed richting Steenhuffel, in de tegenovergestelde richting dus, en botste frontaal op de auto.”

Levensgevaar

“De motorrijder verkeerde na de klap in levensgevaar. De hulpdiensten dienden het slachtoffer de eerste zorgen toe en uiteindelijk werd die gestabiliseerd. De motorrijder werd met zware verwondingen, onder andere aan de onderste ledematen, overgebracht naar het ziekenhuis.” “Het parket Halle-Vilvoorde stuurde een gerechtsdeskundige ter plaatse om de precieze  oorzaak van het ongeval te achterhalen. De voertuigen zijn gerechtelijk getakeld met het oog op verder onderzoek. De Heirbaan werd tijdens de interventie en vaststellingen voor het verkeer afgesloten.”