Personeel Delhaize Zellik dreigt met acties

vrij 3 okt 2014

Het personeel van het Delhaize-distributiecentrum in Zellik dreigt met acties.  Ze pikken het niet dat ze jaarlijks zo’n 1400 euro bruto moeten inleveren.

De grote herstructurering bij Delhaize werd begin juni al aangekondigd.  Tijdens verschillende personeelsvergaderingen deze week werd duidelijk hoe er zal bespaard worden in de winkels en bij de distributiecentra in Zellik en Ninove.  Ontslagen vallen er niet maar het personeel moet wel fors inleveren.   Delhaize wil in ons land immers jaarlijks zo’n 12,5 miljoen besparen op de lonen.  Voor het personeel is dit onaanvaardbaar.  “Door deze besparing zou een arbeider bruto jaarlijks zo’n 1400 euro moeten inleveren”, zegt Veerle Verleyen van de christelijke vakbond.

Intussen groeit de zenuwachtigheid bij het personeel.  In de distributiecentra van Zellik en Ninove waren er de voorbije dagen al spontane werkonderbrekingen.  In Brussel zijn vandaag negen Delhaize-winkels gesloten gebleven. 

Woensdag zitten directie en vakbonden opnieuw rond de tafel.  “Maar als de directie vasthoudt aan deze besparingsplannen is een staking onafwendbaar”, aldus Verleyen.