kk151103_denwetijd2.jpg

‘De Nieuwe Tijd’ in cultuurcentrum Westrand

din 3 nov 2015

Dit seizoen wordt het theatergezelschap "De Tijd" omgebouwd tot "De Nieuwe Tijd". Na 35 jaar geeft artistiek leider en mede-oprichter Lucas Vandevorst de fakkel door aan een nieuwe generatie theatermakers. Zij vulden dit weekend het podium in cultuurcentrum Westrand in Dilbeek. KrisKras was erbij.

“Het is de geboorte, het doopfeest een beetje. De naam wordt nu gebruikt, De Nieuwe Tijd. Het is het begin van een nieuwe periode”. Zo omschrijft Lucas Vandevorst, mede-oprichter van De Tijd de theateravond in CC Westrand. Het  Dilbeekse cultuurcentrum heeft doorheen de jaren een goede band opgebouwd met het gezelschap. “We hebben lief en leed gedeeld. Heel de periode van De Tijd hebben ze hier gestaan of in Strombeek. We zijn trots dat we dit doopfeest mee mogen organiseren” zegt Wim Van Parys van cc Westrand in Dilbeek.

Freek Vielen, Rebekka de Wit en Suzanne Grotenhuis zullen de Nieuwe Tijd artistiek gaan leiden. “Dat is een hele grote eer. Toen Lucas het in februari vroeg, had ik het helemaal niet zien aankomen. Ik vind het ook jammer dat Lucas ermee stopt. En tegelijkertijd is het ook zo cool en zo'n kans dat ik denk: laten we het gewoon maar doen”, vertelt Freek Vielen, de nieuwe artistieke leider van De Nieuwe Tijd.

Een reportage over De Nieuwe Tijd in cc Westrand in Dilbeek zie je dinsdag in KrisKras.