ba7-bagage.jpg

Politie voert stiptheidsacties op luchthaven Zaventem

vrij 24 okt 2014

Door het begin van de herfstvakantie belooft het vandaag opnieuw een drukke dag te worden op Brussels Airport. Hou ook rekening met langere wachttijden door een actie vanmorgen van de luchthavenpolitie.  

Vrijdag 24 oktober wordt de drukste dag van de maand met bijna 40.000 vertrekkende reizigers, maar ook de volgende dagen worden telkens meer dan 30.000 vertrekkende passagiers verwacht. Brussels Airport vraagt aan de reizigers om zeker op tijd te komen, en zoveel mogelijk online in te checken.

Vanmorgen waren er extra lange wachttijden door een stiptheidsactie van de luchthavenpolitie.  Vertrekkende passagiers werden gecontroleerd volgens het boekje met lange wachtrijen als gevolg. Met hun actie protesteren de agenten tegen de verhoging van de pensioenleeftijd en het tekort aan personeel op de luchthaven. De politie viseerde voornamelijk spijbelaars.  Zij die geen wettige reden hadden, kregen een vermaning. Jaarlijks blijven op de laatste dag voor een vakantie  zo’n 8000 lagere – en middelbare scholieren zonder wettige reden of doktersbriefje van school.  

 

THE LOFT

Gisteren opende Brussels Airlines ‘The Loft’.  Dat is een nieuwe businesslounge waar technologie, trendy design en gastronomie centraal staat.  Voor de realisatie werkt de luchtvaartmaatschappij samen met bekende topdesigners.  (foto : Brussels Airlines)

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"21826","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"295","width":"625"}}]]