Een delegatie van Groen trekt door de Vilvoordse wijken

Groen: "Beter openbaar vervoer en socialer klimaatplan"

din 28 mei

Slecht weer of niet, er wordt volop campagne gevoerd in aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. Dan trekken we naar de stembus voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. In onze regio trekt Vilvoordenaar Aimen Horch de Vlaamse lijst voor Groen. Hij wil in Halle-Vilvoorde vooral inzetten op het ontlasten van drukke verkeersaders, fors investeren in openbaar vervoer en een social klimaatplan dat voor iedereen toegankelijk is.

In Vilvoorde trekken Aimen Horch en de Europese lijsttrekker Sara Matthieu van deur tot deur. “De meeste mensen reageren open, maar ik voel dat ze twijfelen,” zegt Horch. “Daarom zetten we deze laatste weken alles op alles.” Groen wil inzetten op meer en beter openbaar vervoer. “Want je geraakt nog niet overall met de trein. Maar daar zijn we mee bezig, over een paar jaar zal de NMBS er veel beter voor staan en moet er om het half uur een trein rijden naar Kleine steden, ook vroeg en laat,” legt Horch uit.

Zijn collega-lijsttrekker Matthieu heeft het over het klimaatplan. “Het Recupplanbeleid van de Vlaamse overheid moet aangepakt worden, mensen die het moeilijker hebben mogen niet het slachtoffer zijn van sterk klimaatbeleid. De overheid moet voor hen zorgen. Daarom willen wij dit Europees coördineren.”