Vlaams parlement
© Vlaamse overheid

Hoe presteerden onze mandatarissen de voorbije legislatuur (Vooruit)?

vrij 24 mei

Vooruit heeft 13 vertegenwoordigers in het Vlaams parlement, eentje daarvan komt uit onze regio. Op federaal niveau zit de partij mee aan de knoppen. Daar hebben de socialisten 9 zetels.

Katia Segers

Katia Segers - Liedekerke

Katia Segers (56) zetelt sinds 2014 in het Vlaams parlement en houdt zich bezig met media en cultuur, domeinen waar ze als professor in de communicatiewetenschappen de nodige expertise over heeft. Segers kent haar dossiers. Twee jaar geleden verlegde ze haar focus ook naar het lokale niveau, ze werd toen schepen in Liedekerke.

In het Vlaams parlement pleit Segers voor meer middelen voor de Vlaamse Rand en de uitbreiding van die Vlaamse Rand. Ze is ook bijzonder kritisch voor Vlaams minister van de Vlaamse Rand Weyts (N-VA) omdat hij volgens haar de middelen uit het Vlaamse Randfonds niet voldoende en niet goed aanwendt om de regio vooruit te helpen.

“De Vlaamse Rand kampt met grote uitdagingen, maar minister Weyts spendeert het budget uit zijn Vlaamse Randfonds niet. Ondertussen beschouwt hij de gemeenten die een tweede, bredere rand rond Brussel vormen, en ook de druk vanuit Brussel ervaren, als niet-prioritair.”

- Katia Segers - Vlaams parlementslid

In 2019 sprokkelde Segers 6.869 stemmen vanop de tweede plaats voor het Vlaams parlement. Dit jaar staat ze op de derde plaats. De voorbije legislatuur nam ze 67 parlementaire initiatieven, stelde ze 271 parlementaire vragen en was ze goed voor 1.198 tussenkomsten.