Opnieuw zijn er verkiezingsborden van N-VA beklad in Zaventem

Politie stelt pv op nu N-VA-verkiezingsborden ook besmeurd worden met racistische leuzen: “Nog nooit zo erg geweten”

zat 11 mei

In Zaventem zijn opnieuw verschillende N-VA-verkiezingsborden beklad. Omdat er zelfs racistische leuzen aan te pas komen, heeft de lokale politie op eigen initiatief proces-verbaal opgesteld. N-VA-fractieleider Erik Rennen, die op de negende plek staat voor de Kamer, heeft het verkiezingsvandalisme nooit zo erg geweten.

Op een verkiezingsbord van Assita Kanko, die voor N-VA op de Europese lijst staat, is 'white' geschilderd

“Ik kreeg gisteravond telefoon van de politie van Zaventem dat opnieuw verschillende van onze borden beklad waren”, vertelt Rennen. “Op de Mechelsesteenweg in Nossegem was er zelfs sprake van racistische leuzen. Zo was over het gezicht van onze kandidate Assita Kanko ‘White’ geschilderd. Het gaat dus niet meer om oren of een snorretje bijtekenen. De politie liet mij weten dat ze dit ook niet pikken en daarom zelf een pv opstellen.”

Het vandalisme blijkt in Zaventem een echte plaag. “De laatste weken zijn er zeker al tien gevallen geweest waarbij we bekladde affiches opnieuw moesten plakken. Maar borden worden ook gewoon kapotgeslagen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat het zo erg is – en ik draai toch al even mee. Een ijzeren bord van ons is gewoon verdwenen. En dat is niet iets dat je zomaar in uw koffer steekt. Daar heb je minstens een aanhangwagen nodig.”

Volgens Rennen worden vooral de N-VA-borden geviseerd. “Er staan in Zaventem weliswaar vooral borden van N-VA-kandidaten, maar ik hoor toch weinig van dergelijke feiten bij collega’s. Overal waar we borden geplaatst hebben op landbouwgrond of elders hebben we ook toestemming. Dus hier is echt geen enkele aanleiding voor.”