Fatima El Boubsi

Vilvoords cd&v-gemeenteraadslid El Boubsi stapt uit fractie

woe 27 maa

In Vilvoorde neemt gemeenteraadslid Fatima El Boubsi (49) ontslag uit de cd&v-fractie. El Boubsi zetelt als onafhankelijke voort. “De oplichtingszaak rond Vilvoorde City was de spreekwoordelijke druppel,” klinkt het. Maar cd&v Vilvoorde nuanceert de reden van El Boubsi’s vertrek: “Ze nam al enkele jaren niet meer deel aan vergaderingen en was al enkele jaren geen actief lid meer.”

Begin deze week barstte de bom voor voetbalclub Vilvoorde City. Voorzitter en cd&v-gemeenteraadslid Faruk Akkus wordt beticht van grootschalige fraude bij Vilvoorde City waardoor heel wat kwetsbare gezinnen veel te veel inschrijvingsgeld voor de voetbalclub betaalden. De stad Vilvoorde startte een juridische procedure en ook Voetbal Vlaanderen buigt zich over de zaak.

Een dag later meldt Fatima El Boubsi dat ze de cd&v-fractie verlaat door de zaak rond haar partijgenoot, maar ze geeft ook aan dat het al langer scheef zit. “Ik heb mij nooit goed gevoeld bij die partij. In het verleden zijn er akkefietjes geweest, maar deze zaak is de druppel die voor mij de emmer doet overlopen”, zegt ze. Volgens cd&v Vilvoorde werd de lokale afdeling niet op de hoogte gebracht door El Boubsi. “We vernamen de communicatie via de voorzitter van de gemeenteraad en de burgemeester. We zijn opgelucht dat Fatima eindelijk duidelijkheid schept rond haar situatie, maar omdat ze al jaren geen actief lid meer is, betreuren we de timing van de communicatie.”