Aardappelboer Kevin

Boeren vrezen voor slechte oogst door het natte weer

din 18 jun

Het slechte weer blijft aanhouden en dat voelen ook de boeren. Door de hevige regenval staan veel akkervelden onder water waardoor de oogst van dit jaar letterlijk in het water dreigt te vallen. Ook aardappelboer Kevin Bertens uit Steenokkerzeel houdt de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten.

Normaal moest Kevin de laatste aardappelen begin april planten. Maar door het slechte weer kon dat pas afgelopen weekend. "Normaalgezien moeten de aardappelen nu mooi uitstaan, maar zoals je kan zien, ontbreken er redelijk wat door het natte weer. Veel percelen staan onder water en hebben last van de waterschade," legt Bertens uit.

De aardappelen hebben minder tijd om te groeien. De Boerenbond verwacht dan ook geen topopbrengsten. Dat terwijl de financiële buffer al niet zo groot is door het slechte weer van vorig jaar.

Kevin hoopt dat een goeie zomer toch nog een deel van zijn oogst kan redden. "We hopen op een goeie groeizomer zodat de aardappelen die er staan toch nog goed kunnen groeien en dan hopen we op toch nog een goeie opbrengst."