bordprovinciegrimbergen.jpg

Bord ‘Welkom in Vlaamse-Brabant’ bij binnenrijden Strombeek-Bever zorgt voor hilariteit

zat 18 maa 2023

Wie vanuit Brussel Grimbergen binnenrijdt wordt op de Sint-Annalaan in Strombeek-Bever welkom geheten in de provincie Vlaamse-Brabant. De schrijffout op het bord zorgt voor de nodige hilariteit op sociale media. Ook de hoofdletter ‘U’ is eerder archaïsch taalgebruik.

Burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing) draagt zoals bekend het Nederlandstalige karakter van zijn gemeente Grimbergen hoog in het vaandel. “Dat is een fout natuurlijk en we gaan dit doorgeven. Bij de belettering is duidelijk iets fout gegaan, waarschijnlijk door iemand van een firma die anderstalig is. Het is gewoon een lapsus. Stom, maar er zijn ergere dingen. Dit wordt wel in orde gezet.”

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer erkennen ze de fout. “We hebben zelf al heel lang geen mensen meer in dienst hiervoor maar een aannemer plaatst die borden voor ons”, legt woordvoerder Anton De Coster uit. “Dat neemt niet weg dat we dit oprecht vervelend vinden. Dit komt niet professioneel over. We gaan dit zo snel mogelijk laten verwijderen en aanpassen door de firma die dat bord daar gezet heeft.”

Letter afgeplakt
Wie intussen langs het bord rijdt, zal merken dat de letter 'e" is afgeplakt. Op die manier ben je niet langer welkom in Vlaamse-Brabant, maar wel in Vlaams-Brabant. Het is niet de eerste uitschuiver van de beletteraars in Grimbergen. In 2018 dook op een plaatsnaambord langs ‘Stormbeek-Bever’ op in plaats van Strombeek-Bever.