assesteenweg.jpeg

Voor velen een zucht van opluchting: werken Ternat na jaren eindelijk klaar

vrij 15 sep

De voorbije maanden had Ternat heel wat weg van een escape room. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de werken op de Asse- en Ninoofsesteenweg, waardoor het verkeer maandenlang moest omrijden. De voorbije jaren stapelde de ene werf na de andere er zich op. Maar vandaag is de drukke verkeersader opnieuw volledig open voor het verkeer.

 

Fietspaden aanleggen, elektriciteitskabels vernieuwen, het op- en afrittencomplex herinrichten en nog veel meer. Ternat moest de voorbije jaren heel wat wegwerkzaamheden slikken. “Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we zoiets nooit meer moeten meemaken. De planning was echt niet goed,” geeft burgemeester van Ternat Michel Vanderhasselt eerlijk toe.

Meer dan eens kwamen er misnoegde reacties van inwoners en handelaars. “We merkten toch dat een aantal klanten het hebben opgegeven. De omleiding stuurde hen meestal helemaal naar de andere kant van de werken, terwijl wij ons in het midden bevinden,” getuigt Dierk Bruno van Helixe. Ook Evelien Leroy van Printthings is blij dat de Assesteenweg eindelijk klaar is. “Wij hadden leveranciers die soms gewoon doorreden omdat ze niet konden stoppen bij ons. Dus we zijn blij dat alles achter de rug is.”