vilvoorde_stadhuis.jpg

Anti-islamslogans tegen komst asielzoekers in Vilvoorde

zat 3 okt 2015

Op verschillende plaatsen in Vilvoorde zijn vrijdagnacht racistische en anti-islamslogans aangebracht tegen de opening maandag van het asielcentrum op de Asiat-site.

Sinds bekend raakte dat er in Vilvoorde vluchtelingen zouden worden opgevangen, creëerden extremisten via de sociale media een zeer vijandig sfeertje ten aanzien van de asielzoekers. En de slogans beperken zich blijkbaar niet langer tot de sociale media.

De voorbije nacht werden onder meer het stadhuis en het ABVV-lokaal beklad met slogans. Op het stadhuis werd ook een spandoek opgehangen met de slogan ‘Refugees not welcome’.

Burgemeester Bonte heeft opdracht gegeven om een onderzoek te openen naar de mogelijke daders. Hij waarschuwde er eerder al voor dat de komst van vluchtelingen uit Syrië niet zonder risico is. (Lees ook: 'Situatie in Vilvoorde is erg explosief geworden')

Het centrum op de Asiat-site opent volgende week de deuren. In totaal worden er zo’n 124 asielzoekers verwacht. Momenteel brengen de laatste vrijwilligers alles in gereedheid.