asse_doorgangswoning.jpg

Asse wil 22 extra asielzoekers opvangen

woe 23 sep 2015

Het OCMW van Asse wil twee extra woningen ter beschikking stellen om 22 vluchtelingen tijdelijk onderdak te bieden. Zo zal de gemeente in totaal 32 asielzoekers kunnen opvangen. Het gaat om een woning in de Nieuwstraat en een oude hoeve die een inwoner vrijwillig ter beschikking stelt. 

Momenteel vangt het OCMW van Asse al 10 vluchtelingen op in twee huizen, één in Zellik en één in Asse. Door de nijpende asielcrisis in ons land klopte Fedasil een tijdje geleden aan bij verschillende gemeenten om extra opvang te zoeken.

Het OCMW van Asse onderzocht de mogelijkheden en vond twee extra woningen. Het gaat om een doorgangswoning in de Nieuwstraat en een leegstaande hoeve die toebehoort aan een particulier. “In het huis in de Nieuwstraat kunnen we aan 10 mensen onderdak geven. In de hoeve die een particulier ons voor enkele jaren ter beschikking stelt, kunnen nog eens 12 mensen tijdelijk verblijven. We waarderen dit aanbod enorm. De eigenaar vond het beter dat de hoeve nuttig gebruikt werd dan dat ze leegstond”, verduidelijkt Micheline De Mol, de voorzitter van het OCMW.

Intussen is Fedasil al langs geweest om de woningen te bekijken. Als de plannen worden goedgekeurd zal Asse in de nabije toekomst in totaal 32 asielzoekers kunnen opvangen.