Karen en Bart van buurtpunt De Linde

Buurtpunt De Linde voorziet Melsbroek van broodautomaat

don 11 apr

Tien maanden na de opening van de kroegruimte en de achterliggende zaal van het voormalig Estaminet De Linde in Melsbroek zorgen de eigenaars en initiatiefnemers van Buurtpunt De Linde, Karen De Clerck en Bart Verstockt, nu ook voor een broodautomaat voor de dorpsgemeenschap. Deze week lieten ze een (eerste) broodautomaat plaatsen op hun straatterras.

“In de voorbije tien maanden werden onze vermoedens meer dan bevestigd”, vertelt Bart Verstockt. “Dit dorp heeft net zoals zovele kleine Vlaamse dorpjes nood aan een heus Buurtpunt. Een ontmoetingsplaats, een plek, een baken voor de dorpsgemeenschap. Een plaats waar men kan ontmoeten, praten, verbinden in een warme sfeer.”

“Er staan nog vele 'to do's' op onze lijst en het plaatsen van een broodautomaat was er daar ééntje van. In samenwerking met de Steenokkerzeelse bakkerij Claes bieden we vanaf deze week dagelijks vers brood aan. De vele positieve reacties uit de dorpsgemeenschap indachtig maken duidelijk dat de nood aan een broodautomaat ook hoog was. “

“We blijven intussen open staan voor suggesties en ideeën uit ' het veld' en werken graag vanuit het Buurtpunt verder aan een levend en bruisend dorp. Na de renovatie openden we in juni 2023 de kroegruimte, de achterliggende zaal en de vergaderzaal. De co-work space en expo-ruimte is op schilderwerken na bijna klaar. De voorbije maanden werd de zaal al gebruikt door dorpsgenoten en verenigingen en we organiseerden al een heel aantal succesvolle culturele evenementen. Op vraag van ons cliënteel bieden we sinds september 2023 ook een gesmaakte kleine eetkaart. De plaatselijke voetbalclub Sparta Melsbroek vond inmiddels bij Buurtpunt De Linde ook een nieuw en plaatselijk clublokaal.”