“Complimenten geven we graag, ze ontvangen is moeilijker”

vrij 1 maa

Vandaag staat de wereld in het teken van positiviteit, want het is complimentendag. Een dag die draait rond het verspreiden en ontvangen van complimentjes. We trokken naar de markt in Kampenhout om eens te horen welke complimenten er zoal rondgaan.

Aan wie geef jij een compliment? Met die vraag trokken we naar de inwoners van Kampenhout. Olivier Ghijselings zoekt het in de actualiteit. “Ik wil de landbouwers en witlooftelers bedanken omdat ze nog altijd moeten gesteund worden. Het was hier vroeger de goudmijn van de witloofboeren en nu vind je er praktisch geen enkele meer.”

Victor Croon heeft dan weer complimenten voor het zorgpersoneel. “Ik wil een complimentje geven aan het personeel van het rusthuis hier omdat ze voor de mensen zorgen. En aan de mensen van de cultuurdienst omdat ze ervoor zorgen dat er voor iedereen iets is. En dat ze dat kunnen blijven doen.”

Hailey heeft dan weer een complimentje voor haar mama. “Het is een leuke mama omdat ze altijd met mij wil spelen.” Een complimentje geven is altijd leuk, er één ontvangen soms ongemakkelijk. “Ik vind ze soms moeilijk om te accepteren, dus blok complimenten soms af”, geeft Marie toe. “Het is leuk om ze te krijgen, maar ook soms vreemd om ze te horen.”