kk_drones.jpg

Drone-Factory in Asse

don 5 nov 2015

Drones onderzoeken, bouwen, programmeren en ermee leren vliegen: daar houden de deelnemers van Drone-Factory in het PIVO in Asse zich deze week mee bezig. Het bijzondere vakantiekamp is een initiatief van RVO Society, die kinderen en jongeren warm wil maken voor techniek en wetenschap.

Drones zijn fascinerend, niet in het minst voor jongeren. Het kamp kon dan ook op veel belangstelling rekenen. Toen onze KrisKrasploeg een kijkje kwam nemen, waren de 10 deelnemers net aan het proberen om met een drone een zakje vol suikerklontjes te vervoeren. Niet zo simpel als het klinkt, bleek al snel.

 “Je hebt 'trottle', dat is naar boven en naar beneden gaan met je drone, je hebt 'jau' dat is rond je as draaien, je hebt ook nog 'pitch' dat is naar voor en achter gaan, en je hebt ook nog 'roll' , dat is naar links en rechts gaan” legt deelnemer Jan de besturingstechniek uit.

De Drone-Factory is in de eerste plaats leuk en boeiend, maar ook heel leerrijk. Er wordt niet alleen gevlogen, ook de wetenschap en de techniek achter de drone krijgen aandacht.