Halle en Vilvoorde annuleren geen evenementen, wel verhoogd toezicht

woe 18 nov 2015

Gemeenten en politie nemen extra maatregelen naar aanleiding van het dreigingsniveau dat werd opgetrokken van 2 naar 3. Steden zoals Halle en Vilvoorde annuleren voorlopig geen activiteiten. Maar er is wel verhoogd toezicht bij evenementen en op locaties waar veel mensen komen.   

Zondag werd het dreigingsniveau voor aanslagen voor grote evenementen al naar het op één na hoogste niveau gebracht. Sinds maandagavond geldt dit voor het hele land. Dreigingsniveau 3 staat gelijk met een ernstige dreiging die 'mogelijk' en 'waarschijnlijk' is.  

Opnieuw soldaten in het straatbeeld

Door het nieuwe dreigingsniveau voor aanslagen zullen er opnieuw soldaten in het straatbeeld verschijnen. De bewaking in stations en op openbare plaatsen wordt fors opgedreven. Organisatoren van grote evenementen worden gevraagd om contact op te nemen met de crisiscel van Binnenlandse Zaken. Die zal dan evalueren of het evenement al dan niet kan plaatsvinden.

Halle en Vilvoorde annuleren geen activiteiten, wel verhoogd toezicht

Gisteren en vandaag vergaderde het stadsbestuur van Vilvoorde, de lokale politie en de Lokale Integrale Veiligheidscel over de verhoogde terreurdreiging. Om geen onnodig onveiligheidsgevoel aan te wakkeren worden er geen manifestaties afgeschaft. Maar er worden heel wat extra agenten ingezet en het toezicht wordt verhoogd. Zo krijgen de Sint en zijn gevolg zaterdag tijdens zijn intrede een politie-escorte. Burgemeester Bonte heeft ook versterking gevraagd van de federale politie om het station en het asielcentrum extra te bewaken. 

Ook Halle neemt extra veiligheidsmaatregelen tijdens de intrede van de Sint zaterdag en de multiculturele kroegentocht ‘Tournee Mondi’alle’. Ook aan de scholen en in de buurt van het station is er verhoogd toezicht. 

Merchtem verbiedt wel grote evenementen

In Merchtem wilde de Noord-Zuidraad zondag een stille wake voor de slachtoffers van terrorisme en oorlog organiseren, maar burgemeester De Block verbiedt de bijeenkomst.  Hij vindt het te gevaarlijk. (Lees er meer over op ‘Burgmeester Merchtem verbiedt wake voor slachtoffers aanslagen Parijs)