carnavalhalle.jpg

Halle heeft eerste carnavalnacht achter de rug

zon 19 maa 2023

In Halle zit de eerste Carnavalsnacht erop. Er deden zich geen grote incidenten voor tijdens de eerste dolle nacht. “Rond middernacht waren er naar schatting zo’n 15.000 carnavalisten op de been”, zegt Jellina Vanderheijden van de stad Halle.

Carnaval Halle werd gisteravond geplaagd door wat regenbuien maar dat kon de pret niet bederven. De Grote Markt, de Beestenmarkt, het Cardijnplein en de Maandagmarkt liepen goed vol. 77 mensen kregen verzorging in de medische hulppost in het Heilig Hart & College. Het AZ Sint-Maria kreeg 25 feestvierders op bezoek.

De politie moest zoals vanouds af en toe tussenbeide komen voor vechtpartijen, dronkenschap en druggebruik. 14 mensen werden bestuurlijk aangehouden. De politie pakte ook iemand op die verdacht wordt van vier gsm-diefstallen. “De politie is sterk aanwezig tussen het feestgedruis waardoor ze snel incidenten kunnen opsporen en aanpakken”, zegt burgemeester Marc Snoeck. “Ook dankzij de monitoring via het cameranetwerk in het veiligheidsdorp, kan men op het terrein snel ingrijpen.”