12okt15_pennenvrienden2.jpg

Jong en minder jong worden pennenvrienden in Asse

din 13 okt 2015

Kinderen van 9 en oudere gebruikers van een dagverzorgingscentrum die elkaar een heel jaar lang brieven schrijven. Dat is de bedoeling van een pennenvriendenproject dat in het dagverzorgingscentrum 't Gastenhuis in Asse werd opgestart met leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool 't Plantzoentje in Laken. Jong en oud hadden mekaar al brieven geschreven, maar gisterochtend stond in Asse een echte ontmoeting op het programma.

"Soms raken de mensen hier wat geïsoleerd. Dus waren ze eigenlijk aan het zoeken naar een manier om naar buiten te kunnen komen. En zo is het idee gegroeid om te beginnen pennen", verduidelijkt Emy Gheyskens. Zij is leesfee en mocht gisteren met een leuk verhaal de ontmoetingsdag op gang vertellen. Nadien was het tijd om een nieuwe brief voor te lezen, gezellig te praten en elkaar beter te leren kennen.

Zowel voor de oudere als voor jonge briefschrijvers is de ontmoetingsdag een onvergetelijk moment. "Dit is een zeer intens, warm moment. De leerlingen helpen ook onze gebruikers. De ontmoeting is heel emotioneel. En dat is fijn om zien”, bevestigt ergotherapeut Inga Hermus. En het pennevriendenproject is nog lang niet voorbij. In mei volgend jaar komen de pennenvrienden opnieuw samen. Maar eerst nog veel brieven schrijven en verhalen vertellen. Een uitgebreid sfeerverslag krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv.