pierre_demesmaeker.jpeg

Kerstboomleverancier: "Ga niet mee in opbod van almaar grotere bomen"

din 26 dec

Volgens kerstboomleverancier Inter-Arbo uit Vlezenbeek zijn de twee ongevallen met kerstbomen in Brakel en Oudenaarde ongezien. “Op vier generaties tijd hebben we het nog nooit meegemaakt dat twee kerstbomen sneuvelden in één kerstperiode,” zegt Pierre Demesmaeker van Inter-Arbo in Het Nieuwsblad. Donderdag overleed een vrouw nadat de kerstboom op de markt in Oudenaarde omver viel. Zaterdag gebeurde hetzelfde in Brakel, gelukkig zonder slachtoffers.

 

Al jaren lang levert Inter-Arbo kerstbomen aan lokale besturen. Zo is de boomkwekerij uit Sint-Pieters-Leeuw al jaren de vaste partner van de Stad Brussel om de boom voor de Grote Markt te leveren. Zaakvoerder Pierre Demesmaeker ziet de felle rukwinden als een mogelijke verklaring voor de ongevallen, maar ook een tendens: “gemeenten willen een almaar grotere kerstboom, zonder dat de draagkracht noodzakelijk gegarandeerd is. Mijn oproep is om niet mee te gaan in dat opbod als er niet voldoende ruimte voor is. Ik ga dat voortaan ook vermelden op mijn offertes en aanbestedingen,” aldus Demesmaeker in de krant.

Hij kreeg ook hulp van Kamerlid Goedele Liekens uit Dilbeek. Zij is klant bij de zaak van Pierre in Vlezenbeek en stuurde alle burgemeester een bericht met de vraag hun kerstbomen goed te laten controleren en het nodige te doen.